dinsdag 25 april 2023

Waarom kiezen 's werelds beste ambachtelijke chocolademakers voor Lareka?

Bijgewerkt: dinsdag 25 april 2023

In dit interview met The Chocolate Journalist geven we antwoord op bovenstaande vraag en leggen we het belang uit van advies in de transitie naar geautomatiseerd verpakken en hoe we erin slagen de merkidentiteit van onze klanten te behouden.

The Chocolate Journalist x Lareka

Een van de redenen waarom ambachtelijke chocolatiers aarzelen om een verpakkingsmachine te kopen, (ondanks dat ze er wel het budget en de productiecapaciteit voor hebben) is dat ze bang zijn dat ze van verpakking moeten veranderen, hun delicate wikkels moeten opgeven voor steviger (en laten we toegeven, veel minder mooi) ontwerpen en uiteindelijk hun merkidentiteit verliezen 🍫👤❓

U hoeft echter geen compromissen te sluiten!

De Lareka BTB25 kan allerlei soorten verpakkingsmateriaal verpakken, van de delicate Dandelion-verpakking met zijn befaamde ambachtelijke gevoel, tot de unieke Casa Cacao-repen met gestructureerde lagen, helemaal tot de prachtig zichtbare insluitsels van Bernachon. Om hun klanten tevreden te stellen, geeft het Lareka-team toe dat ze niet alleen experts moesten worden in verpakkingsmachines, maar ook in verpakkingsmaterialen:

“Om de ambachtelijke bean-to-bar-chocolademarkt zo goed mogelijk van dienst te zijn, realiseerden we ons al snel dat voorafgaand overleg over de verpakking en de daaruit voortvloeiende aanpassing van onze machines een MUST zouden worden voor het succes van onze klanten.

We willen nooit dat een chocolatier onze machine "zomaar koopt", omdat exact dezelfde machine onmogelijk alle soorten verpakkingen op een bevredigende manier kan verpakken, en er zal onvermijdelijk veel frustratie volgen. In plaats van de chocolatiers alleen te laten om dingen uit te zoeken, kozen we ervoor om onze eigen kennis over verpakkingen te verdiepen, zodat we hen van begin tot eind zo goed mogelijk kunnen bijstaan.

 

Wij:

🍫 vraag potentiële klanten om hun verpakking op te sturen

🖐 test het op onze machines en maak vaak prototypes

🛠 zoek uit welke veranderingen nodig zijn om een soepel proces te bewerkstelligen

♻️ stel manieren voor om groen te gaan en duurzame leveranciers te vinden

💰 overleggen over manieren om verpakkingskosten te verlagen

 

Van milieuvriendelijke materialen tot verschillende openingsoriëntaties, delicate en harde componenten, ongebruikelijke formaten en ingewikkelde details, we hebben met zoveel verschillende soorten chocoladeverpakkingen gewerkt dat we precies weten wat we moeten doen om het werk van chocolademakers gemakkelijker te maken en tegelijkertijd de klantenervaring.

Verpakkingen zijn een cruciale factor bij de verkoop van ambachtelijke chocolade, en met een Lareka-machine kun je al je creativiteit uiten zonder beperkingen en zonder afbreuk te doen aan je merkidentiteit.”

© The Chocolate Journalist, 2023