dinsdag 25 april 2023

Profiteer van personalisatie met Lareka's chocolade verpakkingsmachines!

Bijgewerkt: dinsdag 25 april 2023

Personaliseren is de toekomst van sales- en marketing, zo ook in de chocoladewereld. Onze verpakkingsmachines maken het mogelijk optimaal te profiteren van de toegenomen vraag naar gepersonaliseerde chocolade.

Chocolade en personalisatie gaan hand in hand

Je hoeft maar even te Googlen naar de trend ‘gepersonaliseerde chocolade’ en je vindt al snel verschillende marktonderzoeken die allen dezelfde richting in wijzen: de vraag naar en het aanbod gepersonaliseerde chocolade is de afgelopen jaren enorm gegroeid en deze trend zal zich ook de komende jaren sterk voortzetten. Personalisatie en chocolade gaan hand in hand. Waarom? Een gepersonaliseerde verpakking verandert een chocoladereep in een unieke traktatie, persoonlijke verrassing of gedenkwaardige souvenir–een creatieve gift geschikt voor elke gelegenheid. Bovendien is het personaliseren van de verpakking praktischer en winstgevender dan het personaliseren van het product zelf.

Verhoog je marges!

Chocolademakers, maar ook commerciële en (digitale) printbedrijven kunnen volop profiteren van deze trend. Consumenten zijn namelijk bereid een serieuze meerprijs te betalen voor een product verpakt in een gepersonaliseerde verpakking. Zo wordt het gepersonaliseerde, kenmerkende chocoladeproduct te zien in bovenstaande afbeelding aangeboden voor zes keer (!) de prijs van het product in reguliere verpakking. Desondanks zijn de klantreacties lovend, wat eens te meer de toegevoegde waarde van gepersonaliseerde verpakkingen aantoont. De consument wordt tegelijkertijd medeontwerper van de verpakking, wat de koperservaring een boost geeft.

Anticipeer en profiteer

Verschillende BTB25 klanten bieden het personaliseren van verpakkingen aan en geven aan dat de cijfers elk jaar enorm stijgen. Eén klant in het bijzonder realiseerde met gepersonaliseerde chocolade een jaarlijkse groei van ruim 200% in de eerste vijf jaar na product launch! Deze klant heeft inmiddels de derde BTB25 verpakkingsmachine bestelt. De BTB25, draaiend met voorgesneden labels, is uitermate geschikt voor het verpakken van gepersonaliseerde verpakkingen in kleine en middelgrote series. We hebben het zelfs mogelijk gemaakt om het gehele ‘personaliseringsproces’–van ontwerp tot verpakte tablet– volledig zelf te beheren met het Personalized Chocolate Concept (PCC).

 

Benieuwd naar wat gepersonaliseerde verpakkingen toe kunnen voegen aan jouw bedrijf? Of wil je meer informatie ontvangen over de BTB25 of ons PCC? Aarzel dan niet om contact op te nemen.