maandag 27 februari 2023

BTB25 upgrade: flowpack in karton

Bijgewerkt: dinsdag 28 februari 2023

Als reactie op de steeds terugkerende vraag over het verpakken van karton om een flowpacked chocoladereep, hebben we een nieuwe optie toegevoegd aan de BTB25.

Reageren op behoeftes van de markt

De BTB25 staat bekend als meest veelzijdige verpakkingsmachine voor ambachtelijke chocoladerepen en tabletten. Desondanks moesten we telkens ‘nee’ verkopen aan chocolademakers vragend naar een laag-medium volume verpakkingsmachine voor het vouwen van een kartonnen doosje om flowpacked repen. Na een geslaagd ontwikkelingsproject kunnen we met trots melden dat we deze behoefte van de markt eindelijk hebben weten te vervullen; het is vanaf nu mogelijk de BTB25 te gebruiken als “kartonneermachine” voor flowpacked chocoladerepen.

De doelgroep

Duidelijk moet zijn dat de behoefte aan een dergelijke machine vrijwel altijd komt van chocolademakers die hun repen verpakken in een flowpack, waarna het flowpacked product handmatig in een luxe kartonnen doosje wordt geschoven. Zo heb je de voordelen van een gesealde verpakking, en toch een premium verpakking. Deze chocolademakers hebben dus vaak al een flowpack machine en willen ook de tweede stap automatiseren. Op de machinemarkt was tot voorheen geen kartonneermachine te vinden specifiek gericht op ambachtelijke productie van chocoladerepen- en tabletten.

 

Hoe werkt het: het proces uitgelegd

Zoals je kunt zien in bovenstaande video is deze extra functionaliteit mogelijk gemaakt door een alternatieve invoer van de producten. De flowpacked chocoladerepen worden in de aangepaste ‘invoerbak’ gelegd om te garanderen dat de producten op de ideale plek liggen om perfect door de vouwkast geduwd te worden om zodoende een optimaal verpakkingsresultaat te behalen. Met deze innovatieve oplossing kunnen nu ook de chocolademakers die hun repen verpakken in flowpack en karton, beide verpakkingsstappen automatiseren.

Vormt het handmatig schuiven van je flowpacked chocoladeproducten in een kartonnen doosje ook voor jou de bottleneck in je verpakkingsproces? Neem contact op en we vertellen je alle details over deze laatste BTB25 ontwikkeling.