maandag 22 november 2021

Beurzen bezoeken, eindelijk kon het weer

Bijgewerkt: maandag 22 november 2021

Zonder frictie geen groei

Na onze laatste beursdeelname aan de Chocoa in februari 2020, konden en mochten er voor lange tijd geen internationale beurzen georganiseerd worden en werden internationale reizen en klantbezoeken belemmerd. Bijna twee jaar werden we beperkt tot het voeren van meetings, simuleren van machinedemonstraties, en nabootsen van klantbezoeken via Zoom, Skype en andere online communicatievormen. Spannende tijden voor een internationaal georiënteerd bedrijf als Lareka (98% verkoop buiten Nederland), maar met dank aan onze toegewijde medewerkers en agenten, een goed product en geweldige wendbaarheid, zijn we er sterker uitgekomen.

Na regen komt zonneschijn

Zo blijkt ook hier maar weer. De afgelopen periode hebben het Lareka team en agenten (Tomric, Paris Bakery) verschillende beurzen mogen bezoeken en is er aan meerdere beurzen deelgenomen. Zo startte het ‘beursseizoen’ voor Lareka in Aachen, Duitsland, waar deel werd genomen aan het chocolade event ‘von der Bohne bis zu verkauften Tafel’. Vervolgens hebben we samen met onze Franse agenten (Paris Bakery) deelgenomen aan Sirha, ‘de wereldwijde ontmoetingsplek voor hotels, restaurants, catering en gastronomie, in Lyon, Frankrijk. Samen met de Franse versterking is ook Salon du Chocolat bezocht. Verder heeft Tomric, de exclusieve leverancier van Lareka machines in Noord-Amerika, deelgenomen aan een tweetal beurzen in de afgelopen periode: de Packexpo en de MJBizCon, beide in Las Vegas, Verenigde Staten.

 

What’s next?

De eerstvolgende beurs waaraan Lareka deelneemt is de ProSweets in Keulen, Duitsland. Volgens de organisatie zelf, “hét niet-te-missen evenement voor alle bedrijven in de zoetwaren- en snackindustrie”. Daarnaast zullen we onze machines presenteren op de Chocoa in de bekende Beurs van Berlage in Amsterdam.

Wij geven gas in tijden als deze en blijven altijd positief. We rekenen er daarom op dat de komende beurzen met wellicht wat extra maatregelen ‘gewoon’ doorgaan. Lareka presenteert op beide aanstaande beurzen een of meerdere machines, het team staat te trappelen en de koffie zal klaar staan – kom dus zeker langs!