woensdag 14 december 2022

Alweer een Geslaagde Installatie in Frankrijk (video)

Bijgewerkt: donderdag 15 december 2022

Ditmaal bij bean-to-bar chocolademaker en expert op het gebied van roasten, Eric Lamy. De dag van de installatie van de verpakkingsmachine was er een Franse filmploeg aanwezig, van deze beelden hebben we een toffe korte video gemaakt.

Chocolaterie Eric Lamy

"We werken hier niet. We hebben plezier en het is ons een genoegen om onze passie te delen", aldus de chocolademaker zelf. Sinds de oprichting in 2004 is besloten om transparant te werken door al onze kennis en ervaring van de productie ambachtelijke chocolade te delen met consumenten. De kneepjes van het vak worden tot in detail gedeeld, wat een inspirerende uitwerking heeft op zowel de consument als ons team. Transparantie wordt sinds kort ook geleverd op het gebied van verpakken. Na een succesvolle installatie van Lamy’s BTB25 valt er nu namelijk ook een volledig transparante, compacte verpakkingsmachine te bezichtigen. De marmotten kunnen nu eindelijk met pensioen, haha!

Oog voor detail

Lamy gelooft er sterk in dat de keuze voor de beste grondstoffen cruciaal is in de productie van chocolade. De chocolademaker hanteert enorm strenge criteria voor de selectie van zijn ingrediënten en heeft een sterk oog voor detail. In de samenwerking gedurende dit project werden we hier verschillende keren mee geconfronteerd, met name in de keuze voor design, verpakking en materialen. Gelukkig geloven we er ook bij Lareka sterk in dat ‘elk detail telt’ en denken we mee met de klant. Door middel van een uitstekende samenwerking tussen de klant, onze Franse agent Cedric Bolatto (PBF-Solution) en Lareka hebben we alle wensen en preferenties van Lamy weten te verwerken in een unieke, nieuwe verpakking die past bij de reep en identiteit van de chocolaterie.

Samen Sterk

Net zoals in elk project, werken we samen met de klant naar een verpakking die zowel geschikt is voor automatisch verpakken als voldoet aan de wensen van de consument. We krijgen steeds meer ervaring met het begeleiden van chocolademakers in de transitie naar automatisch verpakken en delen maar al te graag onze kennis en ervaring. Of het nu gaat over de ideale lossingshoek van een chocoladereep of de meest geschikte leveranciers voor duurzame materialen in kleine oplages, we hebben de kennis in huis!