maandag 17 oktober 2022

Als Verpakkingsexpert tussen ‘s Wereld Beste Patissiers en Chocolatiers

Bijgewerkt: maandag 17 oktober 2022

Jaarlijks komt de wereldelite op het gebied van Franse Haute Pâtisserie en chocolade samen om de gedeelde passie voor het vak te vieren en informatie met elkaar te delen. Lareka had het genoegen om deze editie bij te wonen als expert op het gebied van verpakkingen.

Relais Dessert, “Excellence in Pastry”

Relais Desserts groepeert al meer dan 35 jaar de wereldelite op het gebied van Franse Haute Pâtisserie en luxe chocolade. De associatie bestaat uit een honderdtal excellente patissiers en chocolatiers uit 19 landen. Een patissier of chocolatier komt niet zomaar in aanmerking voor de Relais Dessert groep, dit vereist namelijk aanbevelingen van minimaal twee members binnen de associatie en een bezoek van members om de mate van excellentie te beoordelen. Het doel van de associatie en de jaarlijkse evenementen is om de internationale wereldtop aan patissiers en chocolatiers samen te brengen om de passie voor het vak te delen en kennis uit te wisselen.

Lareka deelt haar expertise

Via onze Franse agenten van PBF Solution zijn we voor het eerst in contact gekomen met Relais Dessert. Daarnaast heeft president van de associatie, Vincent Guerlais, recentelijk een Lareka chocolade verpakkingsmachine besteld. Via deze contacten begon het balletje te rollen. Onze Franse agenten merkten op dat er bij de evenementen tot zover weinig aandacht werd besteed aan verpakkingen en verpakkingsmachines, ondanks dat het een cruciaal onderdeel is voor de presentatie en verkoop van patisserie en chocolade. Iets wat wij als verpakkingsexpert natuurlijk uitstekend in kunnen vullen.

En zo geschiedde. Met een BTB25 in de laadwagen reden sales engineer Pepijn en servicemanager Jan Pieter richting Parijs om onze verpakkingsmachine te demonstreren, een verscheidenheid aan materialen en producten te tonen en bovenal kennis te delen en vragen te beantwoorden. Een evenement anders dan een reguliere beurs of exhibitie, maar tegelijkertijd een geweldige kans voor Lareka om onze kennis en ervaring te delen. Al met al, een zeer geslaagde dag!

Geinteresseerd in meer informatie over Relais Dessert? Of bent u benieuwd welke wereldtoppers op het gebied van patisserie en chocolade behoren tot deze selecte associatie? Klik dan hier om de website te bezoeken.