maandag 22 november 2021

Nieuw: Bufferband voor NP60 & BTB25

Bijgewerkt: maandag 22 november 2021

Lareka blijft ontwikkelen

Bij Lareka houdt ontwikkeling nooit op; we zijn continue op zoek naar nieuwe (duurzame) materialen- en vormen geschikt voor het verpakken van chocoladerepen- en tabletten. Tevens zijn we altijd op zoek naar extra functionaliteiteten die onze machines efficiënter, constanter, zuiniger of gebruiksvriendelijker maken. De nieuwste ontwikkeling, een bufferband die vóór de reguliere invoerband geplaatst kan worden, verhoogt het gebruiksgemak en faciliteert een hoge en constante productieoutput.

Functionaliteit

Hoe de bufferband dit mogelijk maakt? De bufferband maakt het invoeren van de chocolade een stuk eenvoudiger en minder arbeidsintensief doordat er voor de operator een groter oppervlak beschikbaar wordt om de chocoladerepen en tabletten klaar te leggen, zoals gedemonstreerd wordt in bovenstaande video. De bufferband is 2x0.70 meter. Dit betekent dat bij een typisch NP60 product, een 5g napolitain, de verpakkingsmachine ongestoord 10 minuten kan draaien wanneer de bufferband volledig gevuld is. Deze 10 minuten biedt de operator de mogelijkheid om andere werkzaamheden te verrichten zoals het verwerken van de verpakte chocolaatjes. Met deze bufferband wordt het mogelijk de maximale output constant te behalen met slechts één operator – efficiëntie ten top!

Geschikt voor NP60 & BTB25

De bufferband geschikt is voor beide machines, toch is de toegevoegde waarde het hoogst bij de kleinere producten. Dit omdat de producten op de NP60 en BTB25 stuk voor stuk klaargelegd moeten worden met de hand. Om de NP60 in zijn volledige potentie te benutten, moeten er dus 60 producten per minuut handmatig ingevoerd worden. Een vrijwel onmogelijke taak om dit constant te doen, uren per dag. De BTB25 is lager in snelheid, maar ook hier heeft de bufferband serieuze meerwaarde doordat de maximale output probleemloos behaald kan worden terwijl de arbeidsintensiviteit vermindert, en dit met slechts één operator.

Hogere en constante output terwijl een operator bespaard wordt? De bufferband, geschikt voor de NP60 en BTB25, maakt dit voor u mogelijk!