woensdag 21 juli 2021

Na lang wachten kon het weer: ons eerste bean-to-bar evenement van ‘21.

Bijgewerkt: woensdag 21 juli 2021

Afgelopen maand namen we na ruim anderhalf jaar weer eens deel aan een chocolade-evenement. De gehele dag stond in het teken van bean-to-bar chocolade: van het selecteren van de juiste bonen tot het verpakken en verkopen van ambachtelijke chocolade.

Als vanouds

Als een kind zo blij waren we; met de BTB25 verpakkingsmachine achterin het vrachtwagentje vertrokken we richting Aken (Aachen) Duitsland. Het voelde weer als vanouds, het delen van passie en kennis met mede chocoladeliefhebbers. Discussiëren over trends in chocolade, innovaties op het gebied van produceren en verpakken, en meer. Enkel hierdoor was het voor ons al een geslaagde dag.

Van boon tot verkochte reep

Maar, we waren hier uiteraard ook met een doel; het vergaren van meer kennis over bean-to-bar chocolade in de breedste zin. De dag was opgedeeld in blokken, waarbij elke stap die voorafgaat aan ‘een verkochte reep’ een blok vormde. Als expert op het gebied van verpakkingsoplossingen, deelden we onze kennis over machines, materialen en trends in ambachtelijke chocolade verpakkingen. Naast de kennissessie hebben we ook uitgebreid de tijd genomen om de BTB25 te demonstreren aan alle bezoekers.

Graag bedanken we Club der Confesserieen en Drouven voor een geslaagde dag met inspirerende presentaties en mooie demonstraties. En aangezien de eerstvolgende beurs nog even op zich zal laten wachten gezien de huidige stand van zaken, delen we graag mede dat onze deuren geopend zijn. Of je nou komt voor een demonstratie van de machine, een presentatie over duurzame materialen, of gewoon een bak koffie, jullie zijn van harte welkom bij Lareka!