dinsdag 17 mei 2022

Lareka, meer dan fabrikant van verpakkingsmachines

Bijgewerkt: dinsdag 17 mei 2022

Ons werk gaat verder dan het leveren van een verpakkingsmachine. We denken mee en begeleiden chocolademakers door het gehele project: van het ontwerp van de reep tot het materiaal van de verpakking.

(Onnodige) Angst door gebrek aan kennis

We merken dat er binnen een groot deel van de chocolademakers angst heerst om de stap te maken naar automatisch verpakken. Angst voortkomend uit gebrek aan kennis en ervaring. Belangrijk om te weten voor deze chocolademakers is dat deze angst totaal onnodig is, en dat het voor ons geen verrassing is dat ambachtelijke chocolademakers weinig tot geen kennis en ervaring hebben met het aankopen van een verpakkingsmachine. In de ruim vier jaar na het ontwikkelen van de BTB25 en NP60 hebben we meer dan 100 unieke verpakkingen ontwikkeld, en alle problemen op de weg weten te tackelen. Onze kennis en ervaring groeit nog steeds bij elk project, en deze delen we dan ook al te graag met onze klanten. In het gehele traject–van het ontwerp van de chocoladereep tot het design van de verpakking–begeleiden we chocolademakers en wordt elke beslissing gemaakt in overeenstemming en samenwerking met de klant.

Herkenbaar?

Voorbeelden van angst die heerst bij chocolademakers hebben veelal betrekking op een van de volgende onderwerpen: het behouden van de merkidentiteit wanneer er (minimale) aanpassingen nodig zijn aan de reep of verpakking; gebrek aan kennis over materialen(leveranciers); gebrek aan technische kennis en ervaring met het opereren, omstellen en bijhouden van een verpakkingsmachine. Waar de angst ook ligt, en waaruit deze angst ook is ontstaan, vertrouw op Lareka! We dagen je uit met vragen of wensen te komen die we nog niet eerder langs hebben zien komen. Maar wat de vraag ook is, Lareka heeft het antwoord. Zie hieronder enkele voorbeelden van klanten die we hebben geholpen met het aanpassen van het product en/of verpakking.

Het succes van een verpakking is een combinatie van product, materiaal en machine. Laat ons je angst wegnemen met de kennis en ervaring opgedaan in ruim twintig jaar verpakkingsoplossing ontwikkelen voor chocolademakers.