dinsdag 17 mei 2022

BTB25: flexibiliteit en gebruiksgemak ten top

Bijgewerkt: vrijdag 1 december 2023

In de jaren ‘50 en ‘60 was de productlevenscyclus van een chocoladereep eerder 10 jaar dan 10 maanden. Chocoladeproducenten richtten zich destijds op efficiënte productie van een en hetzelfde product in grote volumes (cost-leadership). Maar, tijden veranderen… 

Voorkeuren veranderen

Ambachtelijke chocolademakers anno 2022 preferen het aanbieden van een gevarieerd aanbod aan grote én kleine repen boven het produceren van één product en het creëren van schaalvoordelen. Deze chocolademakers genieten van het experimenteren met nieuwe formaten, (smaken)combinaties en batches bonen van verschillende origines. Er kleeft echter een nadeel aan het produceren van een divers assortiment aan verschillende gewichten en formaten: het vinden van een universele verpakkingsoplossing.

één verpakkingsmachine voor je gehele assortiment

Waaruit je assortiment ook bestaat, het gehele assortiment aan repen en tabletten kan worden verpakt met de extreem veelzijdige BTB25. Geen chocolade verpakkingsmachine in de markt kan tippen aan het formaat bereik van onze verpakkingsmachine. De BTB25 kan repen en tabletten verpakken vanaf 25x30mm (4g) tot 100x200mm (300g). Daar waar in het verleden meerdere machines nodig waren om dit formaat bereik te dekken, is het met de BTB25 mogelijk om al je repen en tabletten automatisch te verpakken.

Formaat conversie: sneller en eenvoudiger

We hebben het mogelijk gemaakt om formaat conversies eenvoudig en snel uit te voeren. Binnen een kwartier kan een formaat conversie volledig uitgevoerd worden. Hoe het mogelijk is dat dit bij onze machines zo veel sneller kan? Doordat er slechts twee complete formaatdelen–de vouwkast en het label magazijn–verwisseld moeten worden. Deze onderdelen blijven intact en worden in het geheel verwisseld. Zogenaamde fine tuning van verschillende kleine, losse onderdelen is daardoor niet nodig. Moeite en tijd worden bespaard, zoals te zien is in onderstaande video.

 

Vormt het verpakken van meerdere formaten/producten een drempel voor het uitbreiden van je productassortiment? Het formaat bereik van de BTB25, en het gemak waarmee een formaat conversie kan worden uitgevoerd, maken deze verpakkingsmachine dé perfecte oplossing voor chocolademakers met een gevarieerd productassortiment.